Shneta & Shije

Koronavirusi, infektologu Dr. Arben Pilaca ka një porosi për qytetarët

Ish-kryetarja e Kuvendit të Shqipërisë, Jozefina Topalli ka shpërnda letrën e infektologut Dr. Arben Pilaca, i cili u ka thënë shkodranëve se indiferentizmi, mendjelehtësia, papërgjegjshmëria, nënvlerësimi i kësaj situate është një akt vrastar.

“Prandaj, jemi të detyruar të gjithë që të zbatojmë rregullat e shpallura për një qëndrim në shtëpi, për mbajtjen e një higjene dhe pastërtie sa më të mirë, lëvizjet e kufizuara në ambjentin e jashtëm vetëm për arsye të domosdoshme dhe jetike, respektimi i distancës midis personave e tje.”, ka shkruar Dr . Arben Pilaca.

Postimi i plotë:

“Shkodrani juaj”

Te dashur miq, po ndaj me ju nje leter te mjekut infeksionist Dr . Arben Pilaca.
Dr Arben Pilaca eshte nje nder mjeket me te mire qe kemi.
Une e njoh qe heret.
Kemi mbaruar gjimnazin bashke.
Ka qene nxenes, student i shkelqyer dhe sot eshte nje mjek fisnik, profesionist i njohur dhe me kompetenca .
Letra e tij eshte leter mjeku e zemre.
Nese e gjykoni beni share.

Nga: Prof.Dr Arben PILACA
Shkodrani juaj
Të dashur Shkodranë, unë jam një djalë lindur, rritur dhe bërë burrë në Shkodër. Aty kam shumë çka edhe pse sot, unë nuk jetoj të përditshmen e saj. Kam nanën, motrat, nipat dhe mbesat, stërnipat dhe stërmesat, kam kushëritë e parë, të dytë e me rradhë, kam shokët më të mirë, kam miqtë e pafund, kam mësuesit e mi. Pra, jam një SHKODRAN.

Po ndiqja pamje të transmetuara nga disa stacione të TV-ve në lidhje me zbatimin e masave mbi këtë pandemi vrastare dhe për çudi, konstatova se Shkodranët e mi ishin shembulli më i keq. Qytetarë të Shkodrës, situata që po përjeton mbarë njerëzimi është mjaft delikate. Kjo është një situatë vërtetë e rrezikshme, nuk është aspak lojë, nuk është grip, nuk do të kalojë kollaj dhe shpejt, do të shoqërohet me hum bje dhe dhimbje. Prandaj, jemi të detyruar të gjithë që të zbatojmë rregullat e shpallura për një qëndrim në shtëpi, për mbajtjen e një higjene dhe pastërtie sa më të mirë, lëvizjet e kufizuara në ambjentin e jashtëm vetëm për arsye të domosdoshme dhe jetike, respektimi i distancës midis personave etj.

E kuptojmë të gjithë se nuk është e lehtë, duhet durim sepse këto janë masa të domosdoshme dhe e vetmja armë që kemi sot kundrejt këtij përbindëshi. Prandaj, Shkodranët e mi, pranoni thirrjen time si mjek që të ndryshoni sjellje dhe qasje ndaj kësaj situate menjëherë, pa humbur asnjë dekik sepse besomëni, kështu shpëtojmë shumë jetë.

Është momenti që shkodranët të tregojnë më të mirën e shpirtit dhe zemrës së tyre, për të qenë shembull ashtu siç i takon, në luftën ndaj këtij armiku të përbashkët. Indiferentizmi, mendjelehtësia, papërgjegjshmëria, nënvlerësimi i kësaj situate është nje akt vrasta r, po, po, vrastar.

Shkodra deri tani nuk ka asnjë rast të konfirmuar me Covid-19 pozitiv. Pavarësisht së ky është një lajm shumë i mirë, kjo nuk do të thotë se ky dreq infeksioni nuk është në Shkodër dhe as nuk do të shfaqet. Është një gabim fatal të mendohet në këtë mënyrë! Prandaj, të dashurit e mi: Ndiqni porositë që ju dikton situata, sepse kështu do të mbroni veten dhe të afërmit tuaj. Moszbatimi i masave të urdhëruara nga Qeveria, nuk duhet të shihet si një akt rebelimi apo sfidimi ndaj saj.

Moszbatimi, është atentat ndaj jetës!!

Shkodrani juaj,

*Mjek specialist infeksionist

Shfaq më shumë

Të tjera nga rubrika

Back to top button
Close
Close