Art/Histori

Sergei Jesenin – Të kujtoj e dashur …

Ndërmend sjell e dashur gjithmonë
Shkëlqimin e flokëve të tua,
Erdh koha që neve u ndamë;
E rëndë ka qenë për mua.


Kujtoj atë mbrëmje vjeshtore
E zhurma gjethesh të thatë
Le të ishin të shkurtra ditët,
Se hëna na ndrinte më gjatë.


Mbaj mend si më the ti një mbrëmje:
“Do shkojnë të kaltërat vjetë
Dhe ti do t’më harrosh, i dashur
Do shkosh kushedi me një tjetër.”
Dhe sot dega e mbushur me lule
Për ty ç’më kujtoi prapë mua.


Sa ëmbël me lule mbulova
Dikur kaçurrelat e tua.
Dhe zemra ty pa të braktisur
Një tjetër duke dashuruar,
Porsi një rrëfenjë të dashur
Gjithmon’ të kujton pa pushuar.


Përktheu: Ismail Kadare

Tags
Shfaq më shumë

Të tjera nga rubrika

Back to top button
Close
Close